Sobotní den na Velehradě

Dny lidí dobré vůle poutní mší nekončí, program je připravený až do pozdních odpoledních hodin.

Během dne můžete navštívit Velehradský dům sv. Cyrila a Metoděje a zhlédnout expozici "Velehrad na křižovatkách evropských dějin", která je pro vás dnes přístupná až do 17. hodiny. Ve Stojanově gymnáziu jsou pak k vidění i včerejší výstavy, např. vítězné fotografie "Fotografické soutěže Velehrad 2013", vítězné obrázky výtvarné soutěže "Cestou dvou bratří" nebo výstava na podporu rodičovství "Obrazy rodičovství".

Mezi 13. a 16. hodinou mají poutníci jedinečnou příležitost prohlédnout si Bibli Reynek. Jedná se o vzácnou bibliofilskou edici s originální grafikou vytištěnou z původní Reynkovy matrice.

Návštěvníci Národní pouti Velehrad 2014 také mohou přispět do Velehradského rukopisu, protože až do 15. hodiny probíhá v prostoru Velehradské domu sv. Cyrila a Metoděje "Ruční přepisování Bible", tradiční projekt Dnů lidí dobré vůle. Do akce se mohou zapojit i děti, pro ně jsou vypsána různá témata, většinou se jedná o výjevy z Bible, které děti překreslují podle své fantazie.

Přepisování Bible se může zúčastnit kdokoliv - přijde, podepíše se, dostane přidělený verš a ten opisuje. Na oplátku pak dostane pamětní list, na kterém je napsáno jeho jméno,“ uvedla koordinátorka projektu Petra Číhalová.

Otevřen bude i stánek Kristýna služebníka s čerstvě upraženou kávou z pražírny Café Gape a mešním vínem. Charita ČR zase nabídne program pro malé i velké v areálu základní školy. Mezi 12.30 a 15.00 zpříjemní poutní náladu kapela Fantajm.

-mu-

Sdílet
Loga pořadatelů www.kr-zlinsky.cz www.velehrad.cz www.ado.cz