Cestou dvou bratří se vydalo 1249 dětí

Jako každý rok i letos byla u příležitosti Dnů lidí dobré vůle vyhlášena výtvarná soutěž pro děti od tří do jedenácti let s názvem Cestou dvou bratří.

Dobrodružná cesta Cyrila a Metoděje se nesmazatelně zapsala do kultury našeho národa, může však také inspirovat náš dnešní život a připomínat nám bohatství předků, které stále uchováváme. Soutěž si tak klade za cíl přiblížit dětem kořeny naší kultury s pozitivním příkladem pro život v současnosti.

Slavnostního vyhlášení se zúčastnili již tradičně olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner a hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák, kteří také dětem předali diplomy. Výtvory všech malých účastníků posuzovali Adolf Born (předseda komise), Vítězslav Koutník, Jan Jemelka, Zdeňka Krejčová, Marek Trizuljak, Miroslava Trizuljaková a Martina Špinková. Soutěž byla rozdělena na kategorie 1.–3. třída, 4.–5. třída, kategorie mateřských škol a kategorie základních uměleckých škol.

Devátého ročníku soutěže se zúčastnilo 1249 dětí a obrázky dorazily z 249 institucí, a to nejen z České republiky. V rámci loňského jubilea příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu se do akce zapojily i děti z jiných zemí a pro velký úspěch se organizátoři rozhodli rozšířit soutěž za hranice i letos. Všechny soutěžní obrázky jsou vystaveny v prostorách Stojanova gymnázia ve Velehradě.

-ab-

Sdílet
Loga pořadatelů www.kr-zlinsky.cz www.velehrad.cz www.ado.cz