Jaké to bylo být embryem? I to můžete zjistit na výstavě Obrazy rodičovství

Ve Stojanově gymnáziu se v rámci Dnů lidí dobré vůle konala v pátek 4. července vernisáž výstavy nazvané Obrazy rodičovství. Záštitu nad výstavou převzal kardinál Dominik Duka.

Výstava si klade za cíl ukázat hodnotu rodičovství z pohledu biologické podstaty mateřství a otcovství. Estetickým způsobem zobrazuje změny, ke kterým dochází v těle a psychice člověka v souvislosti s jednotlivými fázemi rodičovství, a význam těchto změn pro rodiče a děti.

Výstavu zahájil brněnský biskup Vojtěch Cikrle. Zdůraznil důležitost instituce rodiny a poukázal na to, že poslední dobou u mladých lidí vnímá pocit, že na děti nejsou připraveni, nemají na ně čas a že je nepotřebují. Výstava si mimo jiné klade za cíl bojovat proti takovému trendu a vnímat děti jako požehnání. Připomenout, že být rodičem je krásné.

Vernisáže se zúčastnili i předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek a ředitel Centra pro rodinu v Ostravě Jan Zajíček. Návštěvníci si mohli prohlédnout nejen fotografie, ale mohli si taky vyzkoušet, jaké to bylo v děloze, nebo si zahrát deskovou hru.

Celkovou atmosféru dokreslovalo vystoupení skupiny MARIÁN & ÚLETY – folkové rodinné trio Josefa Mariána Karloviče z Velkých Bílovic.

-ab-

Sdílet
Loga pořadatelů www.kr-zlinsky.cz www.velehrad.cz www.ado.cz