Cihla k cihle pomáhá prostějovskému Domovu Daliborka

Jedna cihla může pomoci vytvořit domov? Může se to zdát bláhové, ale skutečně je tomu tak. Přesvědčte se o tom u stánku Charity Prostějov s názvem Akce cihla, který najdete na prostranství před základní školou.

Akce cihla je celostátní projekt, jehož cílem je podpořit lidi s mentálním postižením. Výtěžek z prodeje cihel, které zakoupíte za férovou stokorunu dnes na Velehradě, získá své místo v projektu Domova Daliborka v Prostějově.

Naše chráněné bydlení a odlehčovací služba funguje od roku 2012 a je určena lidem s mentálním, popřípadě kombinovaným postižením, a jejich rodičům, kteří se již přes svůj vyšší věk nemohou o děti postarat,“ prozradila Pavlína Oulehlová z Charity Prostějov.

Díky nepřetržité pomoci asistentů se mohou postižení lidé postupně osamostatnit a stát se nezávislými na svých rodičích. Citové vazby však přesto nebudou přetrhány, jak tomu může být u ústavní péče. „Do budoucna plánujeme také terapeutické dílny. Chceme, aby měli lidé větší vyžití a bylo o ně kvalitně a lépe postaráno,“ dodala Pavlína Oulehlová.

Pro kreativce jsou nachystány barvičky, kterými si můžete svoji cihličku namalovat tak, aby byla skutečně jedinečná a aby ve vás váš dar zanechal vzpomínky.

-dm-

Sdílet
Loga pořadatelů www.kr-zlinsky.cz www.velehrad.cz www.ado.cz