Fotografická dílna umožnila konzultaci vlastní tvorby

V Altánku Poutního domu Stojanov se v pátek 4. Července uskutečnil fotografický workshop vedený fotografem a kameramanem Danielem Šperlem.

Workshop byl rozdělen na dvě části, v dopolední části komentoval Šperla projekci fotografických projektů, v té odpolední se pak hodnotily fotografie účastníků soutěže - Velehrad 2014. Všichni registrovaní obdrželi jedinečnou akreditaci, která je opravňovala k volnému fotografování při všech událostech oslav Dnů lidí dobré vůle.

Tématem letošního workshopu byla „Sociální a subjektivní dokumentární fotografie“, ovšem debatovalo se nad všemi fotografiemi, které se zúčastnění odvážili předložit. „Této soutěže jsem se zúčastnila již šestkrát a pokaždé jsem se umístila. Jednou jsem fotila pouze nohy, nohy návštěvníků, vozíčkářů, prostě všech a v soutěži jsem skončila druhá“, říká Dagmar Hendrychová, která se focení věnuje již patnáct let. Podle jejích slov jsou fotografie každým rokem lepší, což přikládá faktu, že se do akce zapojuje stále více lidí a také tomu, že čím dál více lidí fotí.

Podle slov koordinátora Marka Malůška má fotografická dílna sloužit jako motivace pro vlastní tvorbu. V rámci workshopu se diskutovalo například o tom, co fotografa k vyfocení inspiruje. „Je to různé, někdy přímo situace, někdy barvy a celkově asi zajímavá kompozice. V ten moment neváhám a fotím“, dodává Dagmar.

-ab-

Sdílet
Loga pořadatelů www.kr-zlinsky.cz www.velehrad.cz www.ado.cz