Do stanu Charity za informacemi, prevencí i výrobky chráněných dílen

Mezi vůní kávy a jídla ze stánků s občerstvením zavětří čichové buňky ještě jednu příjemnou stopu. Květinová vůně vás dovede až k bílému stanu, ve kterém se prezentují charity olomoucké arcidiecéze.

„Chceme, aby se u nás lidé cítili příjemně a přišli si odpočinout, a také aby to u nás vizuálně hezky vypadalo,“ okomentoval bohatou výzdobu Marek Navrátil z Arcidiecézní charity Olomouc.

Ve stanu Charity zjistíte mnohé o projektech jednotlivých středisek nebo o humanitární pomoci na Haiti a Ukrajině. Pozornost při čtení informačních tabulí se vyplatí, protože s nimi souvisí soutěž o hodnotné ceny, jako je tablet či telefon.

Na vlastní oči i kůži se můžete seznámit také s kompenzačními pomůckami, které pracoviště charit využívají při pomoci druhým. Pomoci od charity v podobě prevence můžete využít i vy, pokud si necháte zdarma změřit krevní tlak nebo množství cukru v krvi, zatímco vaše děti budou dovádět na skákacím hradě před stanem.

V rámci jednotlivých charit fungují tzv. chráněné dílny, jejichž výrobky si ve stanu můžete zakoupit a přispět tak na jejich další tvorbu. „Letos se zapojily dílny z charit v Olomouci, Brně, Zábřehu, Uherském Brodě, ve Svitavách, Vyškově, Moravské Třebové a Otrokovicích,“ upřesnil Marek Navrátil. Letošní Dny lidí dobré vůle vám tak může připomínat například některý ze šperků, polštářků nebo ručně vyráběných mýdel.

-dm-

Sdílet
Loga pořadatelů www.kr-zlinsky.cz www.velehrad.cz www.ado.cz