Výstava 12 plus 12 nebo lahodná káva, obojí na Velehradě pomáhá

Novinkou ve Stojanově gymnáziu je letos charitativní výstava velkoformátových fotografií Lucie Robinson. Je součástí osvětové kampaně 12 plus 12, kterou organizuje sdružení DEBRA ČR. To jako jediné u nás podporuje lidi s vzácným vrozeným onemocněním EB, tzv. nemoc motýlích křídel. Patronkou DEBRY je herečka Jitka Čvančarová.

Tématem fotografií je sounáležitost a blízkost, kterou známá fotografka Lucie Robinson ztvárnila s předními osobnostmi našeho veřejného života. K těm patří například Tomáš Klus, Jiří Bartoška, Lejla Abbasová, David Koller, Aňa Geislerová nebo Dan Bárta. Cílem charitativní výstavy fotografií je seznámit veřejnost s pocity a nelehkým životem pacientů s nemocí motýlích křídel.

Navštivte na Velehradě jedinečnou kolokavárničku aneb DEBRA na kolech!

V rámci Dnů lidí dobré vůle máte příležitost pochutnat si na výborné kávě a zároveň pomoci pacientům s vzácnou nemocí. Kola jsou pro pacienty s nemocí motýlích křídel druhé nohy, proto se návštěvníkům Velehradu představí sdružení DEBRA ČR právě na kolech. V Ostnaté kolokavárně káva opravdu bodne. Přijďte si vychutnat kávu, jejíž koupí podpoříte pacienty s nemocí motýlích křídel. Ostnatá kavárna byla poprvé představena v roce 2013. Ukazuje, jak se lidé s nemocí motýlích křídel cítí ve světě - všude číhá skryté nebezpečí, které zdraví lidé nevidí.

DEBRA ČR

Jediná organizace u nás pečující o pacienty s vzácným vrozeným onemocněním kůže EB, tzv. nemocí motýlích křídel. Pracovníci organizace znají všechny pacienty osobně, znají jejich potřeby, a proto je pomoc lidem s EB zcela konkrétní a adresná. DEBRA poskytuje pacientům sociální a psychologické poradenství, organizaci pobytů, integrační aktivity, edukaci a informovanost pacientů, jejich rodičů, osvětu veřejnosti atd.

Organizace DEBRA ČR je letos mezi projekty DMS. Díky dárcovským smskám mohou lidé dobré vůle na Velehradě každoročně pomáhat předem vybraným projektům, pro patnáctý ročník Dnů lidí dobré vůle to jsou: DEBRA ČR, Popálky o.p.s. a Nadační fond ADIUVARE.

-mu-

Sdílet
Loga pořadatelů www.kr-zlinsky.cz www.velehrad.cz www.ado.cz