Messi, Rosický i Panenka na velehradském fotbalovém hřišti

Tradiční Soutěž ve fotbalových dovednostech si dopoledne užili všichni malí fotbalisti i fotbalistky. Nejšikovnější z nich budou mít navíc možnost zúčastnit se odpoledního finále a setkat se s českou fotbalovou legendou a dlouholetým patronem projektu Antonínem Panenkou.

Sportovci se mohli kvalifikovat už během května a června celkově v šesti kolech. „Z těchto „předvelehradských“ kvalifikací postoupilo do velkého finále dvacet chlapců a deset dívek. Z dopolední kvalifikace přímo na Velehradě se k finalistům připojili další tři hráči," uvedl Jiří Třináctý, koordinátor Soutěže ve fotbalových dovednostech.

Soutěž je rozdělena do sedmi disciplín: člunkový běh, tapping nohou, vedení míče v prostoru, samostatné nájezdy, slalom s míčem, střelba pokutových kopů a střelba na branku. A to ve třech kategoriích podle věku účastníků.

Malí fotbalisté si hrdě oblékli dresy svých oblíbenců, a tak diváci mohou fandit například Milanu Barošovi, Tomáši Rosickému nebo Lionelu Messimu. „Mám dres Messiho, tak je to asi můj nejoblíbenější fotbalista,“ říká „malý Lionel“, který se nejvíce těšil na pokutový kop.

Fotbalové finále s autorem „vršovického dloubáku“ vypukne už ve 14 hodin odpoledne a kopat se bude do 16 hodin. Soutěž ve fotbalových dovednostech se koná pod záštitou organizace Orel.

-ph-

Sdílet
Loga pořadatelů www.kr-zlinsky.cz www.velehrad.cz www.ado.cz