Lidé dobré vůle letos pomáhali i mimo Velehrad

V rámci výstav ve Stojanově gymnáziu budou k vidění fotografie, které přiblíží život v Zambii a práci Papežských misijních děl v této africké zemi. U této příležitosti přijedou na Dny lidí dobré vůle bohoslovci a rektor semináře sv. Dominika v Zambii P. Dennis Phiri.

„Lidé dobré vůle a organizační výbor Velehrad 2014 věnují Papežskému misijnímu dílu pro podporu studia bohoslovců ze Zambie 335 000 korun,“ uvedl páter Jiří Šlégr, národní ředitel Papežských misijních děl. Tuto krásnou částku získali členové organizačního výboru od farností, které týden objížděli. Jejich jménem děkujeme za podporu zambijským bohoslovcům.

Zambijští bohoslovci vystoupí na velehradském pódiu při charitativním koncertu Večer lidí dobré vůle´. Následující den, tedy v sobotu 5. července zahrají i při hlavní mši svaté Národní pouti Velehrad 2014. Na Velehradě bude navíc k dispozici unikátní CD s jejich písněmi, které doprovází hra na typicky africké nástroje.

Papežská misijní díla koordinují a zajišťují misijní činnost katolické církve na všech světových kontinentech, zvěstují evangelium, učí lidi v misiích hospodařit, vedou je k spoluúčasti, respektují jejich důstojnost. PMD pomáhají potřebným bez ohledu na jejich barvu pleti, náboženské vyznání či národnost. Řídí se stanovami schválenými papežem, garantem každého projektu je místní biskup.

-mu-

Sdílet
Loga pořadatelů www.kr-zlinsky.cz www.velehrad.cz www.ado.cz