velehrad 2005 velehrad 2005
graficky prvek

úvod...


vlajka envlajka de vlajka pl
graficky prvek
Cyril a Metoděj

Již šestým rokem se konají na Velehradě oslavy státního svátku u příležitosti Dne slovanských věrozvěstů, jejichž cílem je postavit most mezi všemi lidmi dobré vůle (bez rozdílu národnosti, politického přesvědčení nebo náboženského vyznání). Projekt, jehož vlajkovou lodí je Večer lidí dobré vůle, poukazuje jak na hodnoty židokřesťanské kultury, tak na působení svatých Cyrila a Metoděje, v našem geografickém prostoru, ba i na vznik české vzdělanosti a státnosti.

Oslavy mají státotvorný, historický, charitativní a společenský rozměr. Na koncertě v minulosti vystoupila řada interpretů různých žánrů např. Jiří Pavlica s Hradišťanem, Jožo Ráž, Jana Kirschner, Peter Dvorský, skupina Kryštof a další. V rámci projektu probíhá ve spolupráci s Maltézskou pomocí největší setkání vozíčkářů ve střední Evropě, kterého se účastní např. Monika Žídková, coby patronka a moderátorka, a další hosté, mj. Jan Železný, Jaromír Jágr, Roman Kresta.

V roce 2004 byl Večer lidí dobré vůle rozšířen na Dny lidí dobré vůle - největší prezentaci hlavních oblastí občanského života v naší zemi. V souvislosti s oslavami státního svátku se tu naskýtá příležitost k setkání všech lidí dobré vůle i organizací, kteří pomáhají druhým a tvoří zásadní součást občanské společnosti. Velmi důležitý je samozřejmě i osobní kontakt mezi veřejností, jednotlivými občany, podnikateli, významnými osobnostmi a zástupci politické reprezentace, akademického prostředí či neziskových organizací a církví.

Program Dne lidí dobré vůle by měl návštěvníkům představit nejvýznamnější aktivity z neziskového sektoru a umožnit jim tyto aktivity ocenit, popřípadě inspirovat další občany k vlastnímu angažování se ve společnosti.

Dalším cílem je také oslovení široké veřejnosti jako skupiny sympatizantů a potenciálních spolupracovníků či sponzorů – ukázat, že vzájemná spolupráce je možná, a zároveň ji podpořit a motivovat k ní všechny zúčastněné.

Loga poradatelu www.kr-zlinsky.cz www.mostnadeje.cz www.velehrad.cz www.ado.cz

aktuality

velehrad 2005