Seznam tiskových zpráv

TISKOVÁ ZPRÁVA

Velehradský rukopis pokračuje přípravou na 1150. výročí příchodu Cyrila a Metoděje

Velehrad
15. března 2011

V rámci cyrilometodějských oslav Dnů lidí dobré vůle se bude opět ručně přepisovat Bible. V realizaci projektu „Ruční přepisování Bible“ bude České katolické biblické dílo pokračovat již posedmé. Novinkou bude místo konání, a to v prvním patře nově zbudovaného Velehradského domu sv. Cyrila a Metoděje.

Během ručního přepisování biblického textu je opisován liturgický překlad Václava Bognera. V uplynulých letech bylo opsáno 5 knih Mojžíšových, Žalmy, proroci Izaiáš, Jeremiáš, Ezechiel, Daniel a 12 malých proroků. Letos jsou na řadě mudroslovné knihy.

Opisovat může najednou 6 lidí, zároveň mohou 4 děti kreslit obrázky k příslušnému textu. Opsané rukopisy se poté svážou a ve stanu jsou k dispozici k nahlédnutí. Pro každého, kdo se zúčastní, mají organizátoři připraven pamětní list.

Sedmý ročník velehradského rukopisu pokračuje přípravou na 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu.

Opisování bude probíhat v pondělí 4. července od 13 do 23 hodin, v úterý 5. července pak mezi 8. a 15. hodinou.

„České katolické biblické dílo se zabývá různými způsoby, kterými lze přiblížit a zpřístupnit biblický text lidem. Pořádáme různé druhy kurzů, podporujeme bádání v biblické oblasti, podílíme se na projektech podobného druhu v ekumenické spolupráci s jinými institucemi,“ uvedla projekt manažerka Ručního přepisování Bible Marie Klašková.

Bližší informace:

PETARDA PRODUCTION a. s.

Monika Urbášková

Tel.: +420 737 726 686

E-mail: tisk@velehrad.eu

www.velehrad.eu