Seznam tiskových zpráv

TISKOVÁ ZPRÁVA

Večer lidí dobré vůle bude světový

Velehrad
22. května 2011

Pondělí 4. července na Velehradě vyvrcholí v 19.30 hodin tradičním koncertem, který podpoří čtyři charitativní projekty. Večerem podruhé v řadě provede duo Pavel Kříž a Barbora Černošková. Přenášet přímým přenosem jej bude Česká televize a Český rozhlas 1 – Radiožurnál.

Mezi vzácnými hosty dvanáctého ročníku Koncertu lidí dobré vůle nebudou chybět ani umělci ze zahraničí. Ze Spojených států amerických dorazí John Michael Talbot, zakladatel komunity Brothers and Sisters of Charity, zpěvák, skladatel a kytarista. Jiřího Pavlicu a Hradišťan doprovodí talentovaný nevidomý hudebník Solo Dja Kabako z Burkiny Faso. Styl jeho hudby je směsicí západoafrických rytmů mandingues, rytmu salsy, reggae, folku a rytmů zouk. Společné vystoupení s Hradišťanem tedy bude jedinečné.

Z českých hostů vystoupí zpěvák Petr Bende, Komorní orchestr MUSICA FESTA, dětský sbor Kantiléna a další. Zmíněný Jiří Pavlica s Hradišťanem je hostitelem a dnes již neodmyslitelnou součástí programu Dnů lidí dobré vůle.

Během večera budou představeny čtyři charitativní projekty, na které budou moci diváci a posluchači přispět prostřednictvím svých mobilních telefonů, a to zasláním DMS. V letošním roce bude výtěžek rozdělen rovným dílem mezi Hospic sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích, Centrum Don Bosco SKM v Pardubicích, Konzervatoř Jana Deyla a střední školu pro zrakově postižené v Praze (partnerem projektu je nezisková organizace SVĚTLO PRO SVĚT - Light for the World, o.s.) a Nadační fond ADIUVARE.

Za uplynulých jedenáct let podpořila Koncert lidí dobré vůle řada známých umělců jako Marta Kubišová, Jana Kirschner, Jožo Ráž, Petr Kolář, Ewa Farna, Markéta Konvičková, Hana a Petr Ulrychovi, skupiny No Name, Peha, New LifeM a Oktoich z Polska, Czech Virtuosi Brno a mnoho dalších.

Bližší informace:

PETARDA PRODUCTION a. s.

Monika Urbášková

Tel.: +420 737 726 686

E-mail: tisk@velehrad.eu

www.velehrad.eu