Seznam tiskových zpráv

TISKOVÁ ZPRÁVA

Ve Stojanově gymnáziu bude k vidění hned několik výstav

Velehrad
21. května 2011

4. – 5. července 2011 se uskuteční dvanáctý ročník oslav „Dny lidí dobré vůle – Velehrad 2011“, které se konají u příležitosti státního svátku Dne slovanských věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje.

Sekce výstav ve Stojanově gymnáziu patří k tradiční programové nabídce Dnů lidí dobré vůle. I dvanáctý ročník nabídne svým návštěvníkům pestrou škálu nejrůznějších expozicí. Nebude chybět prezentace vybraných charitativních organizací, prezentace církevních hnutí a komunit, letos s podtitulem „Křest je brána naděje“, prezentace Papežských misijních děl a Matice Velehradské, vernisáž vítězných fotografií Fotografické soutěže Velehrad 2010 a vítězných obrázků dětské soutěže v malování Cestou dvou bratří 2011.

Novinky ve Stojanově gymnáziu

Programovou novinkou letos bude vernisáž „Návrat k sobě“ - fotografický projekt Aleny Dvořákové a Viktora Fischera o působení Vězeňské duchovní služby ČR.

Výstava sakrálních staveb

Poprvé také bude návštěvníkům Dnů lidí dobré vůle k dispozici výstava sakrálních staveb, která seznámí s novými kostely olomoucké arcidiecéze. Výstava nesoucí název „Sakrální stavby Arcidiecéze olomoucké 1990 - 2010“ se na Velehrad přesune z Olomouce, kde byla zahájena v prosinci loňského roku. Jedná se o panelovou výstavu římskokatolických staveb zrealizovaných na území olomouckého arcibiskupství po roce 1989. Za dvacet let vzniklo přes 50 kaplí, kostelů a dalších sakrálních objektů.

Bližší informace:

PETARDA PRODUCTION a. s.

Monika Urbášková

Tel.: +420 737 726 686

E-mail: tisk@velehrad.eu

www.velehrad.eu