Seznam tiskových zpráv

TISKOVÁ ZPRÁVA

Na Velehradě se setkají vozíčkáři

Velehrad
22. června 2011

4. - 5. července 2011 se uskuteční dvanáctý ročník oslav "Dny lidí dobré vůle - Velehrad 2011", které se konají u příležitosti státního svátku Dne slovanských věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje, během nichž se v pondělí 4. července setkají vozíčkáři nejen z České republiky.

Projekt Mezinárodní setkání vozíčkářů na Velehradě pořádá již tradičně Maltézská pomoc, o.p.s. ve spolupráci s Českým velkopřevorstvím Suverénního řádu Maltézských rytířů. "V loňském roce jsme na Velehradě slavili desáté výročí této akce. Letos tedy vkročíme do další dekády a věříme, že bude vozíčkářům a lidem se zdravotním postižením i nadále přinášet radost," uvedl Michal Umlauf, hlavní projekt manažer setkání vozíčkářů.

Na účastníky i letos čeká pestrý program. V 16 hodin začne v bazilice Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje poutní mše pro zdravotně postižené. V 17.15 hodin pak na nádvoří před ZŠ proběhne přátelské setkání se zajímavými osobnostmi a hostem ze vzdálené Afriky. Kulturním bodem setkání bude vystoupení Pently, cimbálové muziky z Boršic. Chybět nebude ani občerstvení. Moderátorem setkání se poprvé v historii Dnů lidí dobré vůle stane talentovaný a pohledný herec Filip Tomsa.

Filip Tomsa se narodil v roce 1984 v Beznu, vystudoval hudebně dramatický obor na Pražské konzervatoři a již během studia si zahrál na prknech Národního divadla. V současnosti je členem Městského divadla v Mladé Boleslavi, hostuje také v Divadle na Vinohradech. Televizní diváci si ho pamatují ze seriálů, inscenací či z muzikálu Kvaska, v němž exceloval po boku Lucie Vondráčkové či Jiřího Korna.

Program Mezinárodního setkání vozíčkářů vyvrcholí v 19.30 hodin "Večerem lidí dobré vůle". Stejně jako v předchozích letech ho bude přímým přenosem vysílat Česká televize a Český rozhlas 1 - Radiožurnál. Veškerou asistenční a zdravotní službu během večera zajišťuje Maltézská pomoc.

Od 21. hodiny bude pro účastníky setkání připraveno příjemné posezení na nádvoří před základní školou.

Bližší informace:

PETARDA PRODUCTION a. s.

Monika Urbášková

Tel.: +420 737 726 686

E-mail: tisk@velehrad.eu

www.velehrad.eu