Seznam tiskových zpráv

TISKOVÁ ZPRÁVA

Na Velehrad se vyplatí přijet s fotoaparátem

Velehrad
21. května 2011

V rámci cyrilometodějských oslav Dnů lidí dobré vůle je pro všechny milovníky fotografování připravena Fotografická soutěž Velehrad 2011. Letos je vyhlášena již pošesté.

Fotografická soutěž je určena všem návštěvníkům, kteří se na Velehrad vypraví s fotoaparátem a zachytí jím jedinečnou atmosféru Dnů lidí dobré vůle. Zúčastnit se mohou i zájmoví fotografové či studenti škol zaměřených na výtvarnou tvorbu a fotografii.

Soutěž pro všechny

K soutěžení není potřeba žádná registrace, stačí jen soutěžní snímky v elektronické podobě vložit na stránky www.velehrad.eu, popř. odeslat CD s fotografiemi na adresu organizátora soutěže. Každý účastník bude automaticky zařazen do slosování o hodnotné ceny. Po uzávěrce soutěže budou všechny soutěžní příspěvky publikovány v internetové galerii na stránkách www.velehrad.eu. Tato galerie nabídne návštěvníkům stránek možnost ocenit hlasováním nejzajímavější fotografie. Jejich autor pak obdrží speciální cenu veřejnosti.

Registrace zajistí výhody

K přihlášení do Fotografické soutěže Velehrad 2011 není povinná registrace. Nicméně každý, kdo se do pátku 1. července 2011 k účasti v soutěži zaregistruje (a to na www.velehrad.eu v sekci „Fotografická soutěž 2011“), získá zajímavé výhody. Mezi ně patří například akreditace, která opravňuje k volnému fotografování při všech událostech oslav Dnů lidí dobré vůle, nebo fotografický workshop.

Pro rok 2011 jsou vyhlášeny tři kategorie – fotografická reportáž nebo dokument, portrét a výtvarný soubor „Atmosféra a nálada lidí dobré vůle 2011“. Vítězové jednotlivých kategorií budou pozváni na slavnostní vyhlášení cen a jejich snímky organizátoři vystaví na prestižní výstavě u příležitosti Dnů lidí dobré vůle 2012 na Velehradě a na dalších místech České republiky.

Bližší informace:

PETARDA PRODUCTION a. s.

Monika Urbášková

Tel.: +420 737 726 686

E-mail: tisk@velehrad.eu

www.velehrad.eu