Seznam tiskových zpráv

TISKOVÁ ZPRÁVA

Dny lidí dobré vůle se blíží

Velehrad
3. května 2011

Ve dnech 4. – 5. července 2011, v předvečer státního svátku Dne slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, se na Velehradě uskuteční již dvanáctý ročník Dnů lidí dobré vůle. Bude pomáhat, bude bavit, bude učit.

Návštěvníci se mohou v pondělí 4. července od 14 do 19 hodin těšit na tradiční projekty neziskového sektoru jako Ruční přepisování Bible, Velehrad dětem, Soutěž ve fotbalových dovednostech, Mezinárodní setkání vozíčkářů, Aktivity pro životní prostředí v Archeoskanzenu v Modré, program časopisu IN! či výstavy ve Stojanově gymnáziu. Chybět nebudou ani fotografické soutěže pro malé i velké, cestovatelská soutěž Velehradský pas, prezentace charitativních organizací a hnutí a komunit, hry a soutěže pro děti i dospělé, interaktivní workshopy. To vše proběhne za účasti významných představitelů společenského a politického života.

V 19.30 začne na pódiu před bazilikou slavnostní koncert Večer lidí dobré vůle, během kterého budou představeny čtyři charitativní projekty a možnosti přispění formou DMS VELEHRAD. Výtěžek bude rovným dílem rozdělen mezi vybrané projekty. Pro letošní rok to jsou: Hospic sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích, Centrum Don Bosco v Pardubicích, Konzervatoř Jana Deyla a SŠ pro zrakově postižené v Praze (partnerem projektu je nezisková organizace SVĚTLO PRO SVĚT - Light for the World, o.s.) a Nadační fond ADIUVARE.

Koncert bude přímým přenosem přenášet Česká televize a Český rozhlas 1 – Radiožurnál.

Projekt Dny lidí dobré vůle se koná pod záštitou Livie Klausové, manželky prezidenta České republiky, Mons. Jana Graubnera, olomouckého arcibiskupa, MVDr. Stanislava Mišáka, hejtmana Zlínského kraje.

Bližší informace:

PETARDA PRODUCTION a. s.

Monika Urbášková

Tel.: +420 737 726 686

E-mail: tisk@velehrad.eu

www.velehrad.eu