Seznam tiskových zpráv

TISKOVÁ ZPRÁVA

Aktivity pro životní prostředí budou ve znamení vody

Velehrad
15. března 2011

V rámci Dnů lidí dobré vůle proběhnou 4. července v Archeoskanzenu v Modré u Velehradu „Aktivity pro životní prostředí“. V prostorách u velehradské baziliky pak budou zájemcům k dispozici informační materiály ekologických organizací.

Ekologicky laděný program tentokrát návštěvníkům připomene význam vody v krajině i lidském životě. Doplní jej ochutnávka jednotlivých vod. Pro soutěživé povahy organizátoři připravili kvíz týkající se lužních lesů, který odkryje nejednu zajímavost.

Dalším bodem programu bude výstava prací „Máme rádi přírodu“. Jedná se o výtvarnou, literární a fotografickou soutěž, kterou od roku 1992 pořádá Hnutí Brontosaurus. „Jedním z hlavních cílů soutěže je přivést děti a mladé lidi k hledání krásy přírody a krajiny, k umění dívat se kolem sebe. Ocenění každoročně získá až 45 tvůrců v nejrůznějších kategoriích,“ uvedla Monika Hornová, projekt manažerka projektu Aktivity pro životní prostředí.

Ekofor, soutěž kresleného ekologického humoru, se stal tradiční součástí velehradských Aktivit pro životní prostředí. Nebude chybět ani letos.

Bližší informace:

PETARDA PRODUCTION a. s.

Monika Urbášková

Tel.: +420 737 726 686

E-mail: tisk@velehrad.eu

www.velehrad.eu