Fotografický workshop

Téma fotografického workshopu:

"Takový obyčejný víkend" - fotografická dílna dokumentární fotografie

Lektor: Evžen Sobek
Termín: 4. července 2011, 10.00 - 15.00 hodin
Přestávka na oběd: 12 - 13 hodin
Počet účastníků: maximálně 20

Kapacita workshopu je již naplněna.

I během ospalého a zdánlivě nudného víkendu se kolem nás dějí pozoruhodné, téměř neuvěřitelné věci. Jak takové události ve svém okolí hledat a jak je zajímavě fotograficky zachytit tak, aby snímky oslovily co největší spektrum diváků, vysvětlí v jednodenní fotografické dílně dokumentární fotograf a pedagog Evžen Sobek.

Dopolední část: komentovaná projekce fotografických projektů fotografa Evžen Sobka - hledání a rozvíjení fotografického tématu, volba vhodné fotografické techniky, editace fotografií a jejich případné speciální zpracování. Zadání úkolu pro účastníky fotografické dílny.

Odpolední část: Hodnoceni fotografií z dopoledního zadání. Možnost hodnocení portfolií - každý účastník může předložit maximálně 10 tématicky propojených fotografií v elektronické podobě, které lektor v komentované projekci zhodnotí. Závěrečná přednáška - zajímavé osobnosti současné dokumentární tvorby.

Ing. MgA. Evžen Sobek
Narozen 4. 6. 1967 v Brně. Vystudoval Strojní fakultu VUT v Brně a Institut tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě. Působí jako volný fotograf. Je zakladatelem a majitelem Fotoškoly Brno, spoluzakladatelem a organizátorem fotografické soutěže FRAME a zakládajícím členem fotografické agentury CHOICE Images. Těžištěm jeho tvorby je dokumentární fotografie. Vystavuje v České republice i v zahraničí. Od roku 2006 je členem agentury CHOICEimages, kterou založil společně s dalšími dokumentárními fotografy ze střední Evropy. Stránky lektora workshopu: www.evzensobek.com

Podmínky účasti fotografické dílně:

  • Dílna je určena pouze pro registrované účastníky Fotografické soutěže Velehrad 2011
  • Registraci a závazné přihlášení k účasti na fotografické dílně je nutné provést nejpozději do 1.7. 2011
  • Pro řádně zaregistrované účastníky Fotografické soutěže Velehrad 2011 je bezplatná
  • Vzhledem k omezené kapacitě účastníků dílny bude možnost přihlášení po obsazení uzavřena
  • Stornování účasti je nutné provést písemně nejpozději do 25.6. 2011 na mailové adrese info@velehrad.eu