Seznam tiskových zpráv

TISKOVÁ ZPRÁVA

Na Velehradě proběhne desáté setkání vozíčkářů

Velehrad
21. května 2010

4. – 5. července 2010 se uskuteční jedenáctý ročník oslav „Dny lidí dobré vůle – Velehrad 2010“, které se konají u příležitosti státního svátku Dne slovanských věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje, během nichž se v neděli 4. července setkají vozíčkáři nejen z České republiky.

„Mezinárodní setkání vozíčkářů“ na Velehradě pořádá již tradičně Maltézská pomoc, o.p.s. ve spolupráci s Českým převorstvím Suverénního řádu Maltézských rytířů. „V letošním roce slaví naše setkání 10. výročí vzniku a při této příležitosti proběhne 4. července v hotelu U Skanzenu v Modré konference věnována uplynulým devíti ročníkům Mezinárodního setkání vozíčkářů a také aktivitám Maltézské pomoci a Řádu maltézských rytířů,“ uvedl Michal Umlauf, hlavní projekt manažer setkávání vozíčkářů.

Pro účastníky je zajištěný pestrý program. V 16 hodin jsou všichni zváni do baziliky Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje na poutní mši pro zdravotně postižené. V 17.15 pak na nádvoří před ZŠ proběhne přátelské setkání se zajímavými osobnostmi. Chybět nebude hudba, rozhovory, občerstvení a v neposlední řadě oblíbená moderátorka Monika Žídková.

Program Mezinárodního setkání vozíčkářů vyvrcholí v 19.30 „Večerem lidí dobré vůle“ na pódiu před bazilikou. Stejně jako v předchozích letech ho bude přímým přenosem přenášet Česká televize a Český rozhlas 1 – Radiožurnál. Veškerou asistenční a zdravotní službu během večera zajišťuje Maltézská pomoc. Po skončení koncertu čeká na účastníky příjemné posezení na nádvoří před ZŠ.

Jubilejního desátého setkání se zúčastní kolem stovky vozíčkářů. „Očekáváme skupinu dobrovolníků a vozíčkářů z německého Freiburgu a Mnichova, z Maďarska a dalších evropských zemí,“ dodal Michal Umlauf.

Bližší informace:

PETARDA PRODUCTION a. s.

Monika Urbášková

Tel.: +420 737 726 686

E-mail: tisk@velehrad.eu

www.velehrad.eu