Seznam tiskových zpráv

TISKOVÁ ZPRÁVA

Aktivity pro životní prostředí poradí jak na domácí ekologii

Velehrad
4. května 2010

V rámci Dnů lidí dobré vůle proběhnou 4. července v Archeoskanzenu v Modré u Velehradu „Aktivity pro životní prostředí“. Ekologicky laděný program v archeoskanzenu začne v 10 hodin dopoledne a potrvá do 18. hodiny. V prostorách u velehradské baziliky pak bude k dispozici informační stánek s materiály ekologických organizací.

Koncepce ekologických aktivit v Archeoskanzenu v Modré vycházejí z úvah, co tvoří naše životní prostředí, náš prostor pro život. Program „Aktivit pro životní prostředí“ bude tak trochu ochutnávkou z více oblastí.

Letošní ročník se zaměří na domácí ekologii. Návštěvníci tak získají užitečné informace týkající se třídění odpadů, úspor energií či permakultury na zahradách. Chybět nebude ani doprovodný program, během kterého vystoupí cimbálová muzika a místní folklorní soubor.

Návštěvníci se mohou těšit také na výstavu toho nejlepšího z Ekofóru z let 2004 – 2009, která bude umístěna v prostorách Archeoskanzenu v Modré. Ekofór je soutěž kresleného ekologického humoru a pořádá ji Hnutí Brontosaurus. „Jeho cílem je zapojit veřejnost a hlavně děti do tvůrčích aktivit zaměřených na ztvárnění ekologických témat a zvýšit vtipnou formou u veřejnosti zájem o životní prostředí,“ uvedla Monika Hornová, project manažer projektu Aktivity pro životní prostředí.

Bližší informace:

PETARDA PRODUCTION a. s.

Monika Urbášková

Tel.: +420 737 726 686

E-mail: tisk@velehrad.eu

www.velehrad.eu