Vozíčkáři se sešli na Velehradě již podesáté

Program tradičního Mezinárodního setkání vozíčkářů na Velehradě pokračoval po konferenci mší svatou v bazilice, kterou sloužil olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner a zúčastnil se ji také předseda Senátu Parlamentu ČR MUDr. Přemysl Sobotka.

Po mši byl pro zdravotně postižené připraven program, během něhož byli představeni významní hosté letošního velehradského setkání. Celou akci moderovala Miss Europe 1995 Monika Žídková.

„Děkuji moc mládeži, která zde s nadšením pracuje u dobrovolníků,“ poděkoval zde frá velkopřevor Suverénního řádu Maltézských rytířů Karel Paar. Stejně vděčně se na setkání vyjádřil i předseda Senátu. „Dobrovolníci zde představují ohromný vklad, když dělají něco pro druhé,“ řekl Přemysl Sobotka.

Dalším hostem setkání byla první místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková: „Máme si navzájem co dát,“ řekla místopředsedkyně zároveň s poděkováním Maltézským rytířům za jejich pomoc.

Dostavila se také první dáma Livia Klausová: „Některé tváře, které zde nyní vidím, už znám, některé vidím již podruhé, potřetí,“ těšila se nad opakovanou návštěvností. Po skončení oficiálního programu procházela první dáma mezi zúčastněnými a zdravila se s nimi.

Programe doprovázela cimbálová muzika Pentla, ovšem představili se zde i další hudební hosté jako Markéta Konvičková a Petr Bende, kteří pozvali na své vystoupení na závěrečném koncertě.

-lš-