Markéta Konvičková

Markéta Konvičková pochází z Třince, studuje Střední školu hotelovou a obchodně podnikatelskou v Českém Těšíně a jako vůbec první ze všech finalistů soutěže Česko Slovenská SuperStar vydala svou debutovou desku Na šňůře perel. V červenci vystoupí v rámci Koncertu lidí dobré vůle na Velehradě.

Jak se těšíte na Velehrad, bude to vaše premiéra?

Na Dny lidí dobré vůle se moc těším. I když už jsem o tomto jedinečném projektu slyšela, pojedu tam letos poprvé. Jsem zvědavá na tamější atmosféru i na samotné vystoupení mezi takovými profesionálními umělci jakými jsou Jiří Pavlica, Petr Bende či dětský sbor Kantiléna. Koncert takového formátu pro mě bude zkušeností k nezaplacení.

Zvládáte studium a rozjetou pěveckou kariéru?

Zatím ano, ale dělat obojí (školu a zpívání) naplno nebude jednoduché. Doufám, že to zvládnu. Díky vstřícnosti učitelů jsem úspěšně dohnala vše, co jsem zatím zameškala.

Co na váš úspěch říkají nejbližší? Jak se smiřujete se zásahem médií do soukromí?

Samozřejmě mají radost, protože jsem šťastná. Přátelství je pro mě důležité, takže se snažím kamarády nezanedbávat. Stejně jako rodinu. Popularitu beru pozitivně. Udělá mi radost každá žádost o autogram. Jsem ráda, když mě lidé na ulici zastaví a podají si se mnou ruku.

Markéta Konvičková