Fotografická soutěž VELEHRAD 2009 /

Informace pro registrované účastníky fotografického workshopu Velehrad, sobota 4. července 2009

Workshop je organizován do dvou samostatných bloků, oba proběhnou v sobotu 4. července 2009.

Začátky jednotlivých bloků: dopolední - od 11:00 hodin
odpolední - od 14:30 hodin

Do jednoho termínu workshopu se může přihlásit přibližně 10 účastníků. Registrovaní účastníci si proto zvolí jeden blok, a do něj se zapíší. Registrace konkrétního bloku workshopu je nezbytná. Registrační listina je umístěna přímo v altánku ve dvoře Poutního domu Stojanov. Případné změny v účasti je nezbytné osobně konzultovat s lektorem workshopu.

Místo konání - altánek ve dvorním areálu Poutního a exercičního domu Stojanov na Velehradě (Ulice Salašská 62, Velehrad – pravý roh náměstí ve směru cesty na Salaš).

Lektorem fotografického workshopu je profesionální fotograf a specialista na portrétní fotografii BcA. Jaroslav Kocián.

Účastníci workshopu mohou využívat při práci vlastní fotografickou techniku.

Pro registrované účastníky fotografické soutěže Velehrad 2009 je účast na fotografickém workshopu bezplatná.

Doporučujeme všem soutěžícím a účastníkům workshopu návštěvu výstav v budově Stojanova gymnázia. Slavnostní vernisáže výstav budou probíhat od 15.30 hodin a zúčastní se jich řada významných hostů.

V 17.30 hodin budou při vernisáži výstavy fotografií vyhlášeny výsledky a předány ceny vítězům loňského ročníku fotografické soutěže Velehrad 2008.

Generační portrét - fotografický workshop na téma portrét

Letošní workshop se bude specializovat na problematiku portrétní fotografie. Jeho vedení se zhostí profesionální fotograf a specialista na portrétní fotografii BcA. Jaroslav Kocián, který s pomocí modelek poodhalí vlastní postupy a techniky při svícení a aranžování portrétů. Téma workshopu, kterým je generační portrét, napovídá, že půjde o složitější obrazové a světelné kompozice, které využívají více modelů různého věku. Součástí workshopu bude i prezentace vlastní tvorby Jaroslava Kociána.