Seznam tiskových zpráv

TISKOVÁ ZPRÁVA

Koncert lidí dobré vůle podporuje neziskové projekty

V předvečer státního svátku Dne slovanských věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje se na Velehradě ve dnech 3. – 5. července uskuteční již devátý ročník Dnů lidí dobré vůle. Záštitu nad projektem převzali Livia Klausová, manželka prezidenta republiky, Mons. Jan Graubner, olomoucký arcibiskup, eurokomisař Ján Figeľ a hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš.

Velehradské oslavy vyvrcholí 4. července večer Koncertem lidí dobré vůle, kterým bude provázet dvojice moderátorů Lucie Výborná a P. Prokop Siostrzonek. Na tomto charitativním koncertě vystoupí mimo jiné Jiří Pavlica s Hradišťanem, Ewa Farna, slovenská skupina Peha, Petr Bende, Czech Virtuosi Brno a dětský sbor Kantiléna.

V průběhu koncertu mohou televizní diváci i rozhlasoví posluchači prostřednictvím DMS přispět na konto VELEHRAD, jehož výtěžek je každoročně rovným dílem rozdělen mezi tři vybrané charitativní projekty. V letošním roce budou získanými finančními prostředky podpořeny tyto projekty: jihomoravský Klub Skleník (centrum pro léčbu a prevenci drogové závislosti); karlovarský Dům na půl cesty (usnadňuje dětem z dětských domovů zapojení se do běžného života); Projekt Výzva z Ostravy (středisko sociálních služeb a dalších aktivit na podporu rodin s dětmi s těžkým zdravotním postižením).

Bližší informace:

PETARDA PRODUCTION a. s.

Jana Kožená

Tel.: 777 060 374

E-mail: tisk@velehrad2008.cz

www.velehrad2008.cz

©2008 PETARDA PRODUCTION, a.s. | Realizace NoveStranky.cz