Seznam tiskových zpráv

TISKOVÁ ZPRÁVA

Aktivity pro životní prostředí ovládnou archeoskanzen v Modré

V rámci Dnů lidí dobré vůle se návštěvníci opět mohou dozvědět něco více o zodpovědném přístupu k životnímu prostředí. Informace a ekologické poradenství jim zprostředkují ekologické organizace a hnutí buď u informačního stánku na Velehradě, nebo přímo v archeoskanzenu v Modré. Součástí letošního ročníku bude navíc slavnostní vyhlášení vítězů soutěže o „Nejekologičtější počin na výletě či dovolené“, kterou zaštiťuje Kateřina Jacques.

V rámci loňského ročníku Dnů lidí dobré vůle byla vyhlášena soutěž o „Nejekologičtější počin na výletě či dovolené“, nad níž převzala záštitu poslankyně Strany zelených Kateřina Jacques. Nejzajímavější příspěvky zaslané do soutěže budou vystaveny a jejich tvůrci budou odměněni: „Ceny pro vítěze jsou zatím tajemstvím, ale určitě budou zajímavé a šetrné k životnímu prostředí,“ usmívá se Lucie Nováková, a v zápětí upřesňuje: „Šanci na výhru měli jen ti, kteří dokázali při odpočinku udělat i šetrný krok k přírodě.“ To potvrzuje hned několik soutěžních příspěvků. „Dovolená prožitá v souladu s přírodou je elixírem nejen pro tělo, ale i pro duši,“ uzavřela Nováková.

Nedostatečnou informovanost se budou na Velehradě snažit řešit ekologické organizace. Všem zájemcům, kteří 4. července navštíví archeoskanzen v Modré, rádi zodpovědí jakékoli otázky týkající se životního prostředí: „I v tomto roce nás návštěvníci najdou v archeoskanzenu v Modré, nově však budeme mít informační stánek také přímo na Velehradě před bazilikou,“ upřesnila Lucie Nováková, hlavní koordinátorka ekologických aktivit.

Bližší informace:

PETARDA PRODUCTION a. s.

Jana Kožená

Tel.: 777 060 374

E-mail: tisk@velehrad2008.cz

www.velehrad2008.cz

©2008 PETARDA PRODUCTION, a.s. | Realizace NoveStranky.cz