Rozhovor s loňskými vítězi Velehradského pasu

V loňském roce se uskutečnil první ročník interaktivní soutěže Velehradský pas pro rodiny s dětmi. Soutěže se zúčastnilo téměř 100 rodin, z nichž byla v závěru Večera lidí dobré vůle vylosována rodina Rychtárových z Hradce Králové. Tato šestičlenná rodina obdržela nejen zájezd k moři, ale i dvě cyklistické helmy od společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. a batoh od společnosti FIAT ČR spol. s r.o.

A protože nás zajímalo, jak si Rychtárovi užili prázdniny u moře, zeptali jsme se jich na několik otázek:

Kde jste se dozvěděli o Dnech lidí dobré vůle - Velehradu 2006?

O Velehradu 2006 jsme se dozvěděli z Katolického týdeníku. Článek našla naše maminka. Na Velehrad jsme ale vyrazili už bez maminky. Ta zůstala doma s naším nejmladším, na kterého byla cesta na Velehrad ještě příliš dlouhá. Martínkovi bylo tehdy teprve 1,5 roku.

Co pro Vás bylo největším lákadlem, že jste se rozhodli této akce zúčastnit?

Největším lákadlem byly fotbalové dovednosti s Antonínem Panenkou. Jak to uslyšeli dva naši fotbalisté, tak mě mořili tak dlouho, až mě umořili. A vydali jsme se z Hradce Králové na Velehrad, na cestu dlouhou 220km, abychom se setkali s Antonínem Panenkou, fotbalovým vzorem našich kluků.

Jak se Vám líbila soutěž Velehradský pas?

Byla to především velká zkušenost a docela zajímavé akce.

Který z úkolů se Vám líbil nejvíce?

Nejvíce se nám asi líbil skanzen a tamější ekologické aktivity, velmi zajímavé byly i zdravotnické znalosti.

Jak jste strávili dovolenou u moře?

Byli jsme na Krétě a počasí nám přálo. V Čechách bylo prý ještě tepleji, a tak jsme byli rádi, že jsme mimo republiku. Moře bylo hezké a příjemné. Kluci se nejvíce vyřádili v aquaparcích, ale podnikali jsme i poznávací výlety.

Chystáte se na Velehrad i v letošním roce?

Budeme se snažit zúčastnit i letos, ale termín těsně navazuje na letní tábor, a tak nevíme, jestli to zvládneme.

Co z velehradského programu bavilo jednotlivé členy rodiny nejvíce?

Největší oblibě se u nás jednoznačně těšily fotbalové dovednosti. Vždyť to byl i hlavní důvod, proč jsme se na Velehrad vypravili.

Klikněte pro zvětšení Klikněte pro zvětšení Klikněte pro zvětšení Klikněte pro zvětšení Klikněte pro zvětšení Klikněte pro zvětšení
©2007 PETARDA PRODUCTION, a.s. | Realizace NoveStranky.cz