Společenská odpovědnost podniků v současné Evropě ,

která se koná jako součást Dnů lidí dobré vůle na Velehradě

ve dnech 3. – 4. července 2005.

Konference je rozdělená do několika bloků:

První blok příspěvků se bude zabývat historickým aspektem problému, situaci nám popíší politici a lidé, kteří se v této oblasti občansky angažovali i v době totality.

Druhý blok je pak zaměřen na teoretické vymezení neziskového sektoru, o kterém pojednají členové neziskových organizací a lidé zabývající se touto problematikou v akademické rovině.

Ve třetím bloku proběhne politicko-společenské vymezení prostoru tohoto problému a to z úst českých, ale i zahraničních politiků.

Závěrečný blok bude patřit zástupcům ekonomických společností, kteří přiblíží své dosavadní zkušenosti a poznatky týkající se problémů nezaměstnanosti, zapojení handicapovaných do pracovního procesu, a pohovoří i o dalších úzce souvisejících problémech.

Mezi přednášejícími budou: Ján Čarnogurský, kardinál Miloslav Vlk, Miroslav Kalousek, Mirek Topolánek, prof. Heinrich Pompey (Německo), J. Exc. William J. Cabaniss Jr., Marcus Herman(BAWAG BANK), Antonín Koláček (Czech Coal), Milan Šimonovksý (Sigma Group), Roland Mahler (T-Mobile Czech Republic, Jiří Moser (PricewaterhouseCoopers) a další.

Konference se koná pod záštitou Mons. Jana Graubnera, olomouckého arcibiskupa a předsedy ČBK.

Přípravný tým:

Josef Kořenek, Pavla Topolánková, Pavel Bratinka, David Čermák, Ladislav Hlavatý

Kontakt: info@velehrad2005.cz