No Name si Velehrad „prostě užili“

No Name na Velehradě
No Name na Velehradě (Autor: Jitka Gráfová,  iDNES)

5. července 2005  10:59
I letošní Velehrad patřil zvučným jménům. Kromě vystupujících si Večer lidí dobré vůle nenechali ujít herci Jan Potměšil nebo Radovan Lukavský. Chybět nemohl lidovecký předseda Miroslav Kalousek či Livia Klausová.

"Jsem na Velehradě poprvé a toto místo má zvláštní charisma," řekla iDNES jedna z vystupujích Věra Martinová.

Podle ní je akce krásnou myšlenkou. "Jen je mi líto, je Dny lidí dobré vůle jsou jen tři a není jich 365 v roce. To by bylo lepší," dodala zpěvačka, která zároveň prozradila, že během podzimu začne připravovat nové album. To by mělo vyjít na jaře.

Nováčkem na Velehradě byla i první dáma šansonu Hana Hegerová. "Je to tu docela hektické, jsem zvyklá na větší klid," uvedla.

Její vystoupení zahájil menší technický problém, kdy ji nefungoval mikrofon. "To víte, to člověk strašně znervózní. Byla jsem ráda, že jsem to jakžtakž dozpívala. Ten pocit zodpovědnosti je velký," uvedla v zákulisí pro iDNES exkluzivně Hegerová. 

Zato slovenská kapela No Name si Velehrad si vskutku užila. "Ještě před koncertem jsme si to tady prošli, byli jsme jako kapela na autičkách na pouti, jednomu děvčátku jsem tam vystřelil růži, rozdali jsme nějaké autogramy, prostě jsme si to užili," prozradil zpěvák kapely Igor Timko.

Na večerním koncertu nechyběl ani kardinál Vlk či arcibiskup Jan Graubner. Mezi pozvanými hosty byli první dáma Livia Klausová, ministr životního prostředí Libor Ambrozek či předseda ODS Mirek Topolánek. Na pódium během večera zavítali i herci Jan Potměšil a Radovan Lukavský.

Jitka Gráfová, iDNES